top of page
Пошук
  • Фото автораВінцерська Лідія

Трансфертне ціноутворення 2023


Трансфертне ціноутворення 2023
Трансфертне ціноутворення 2023

Що ж таке «Трансфертне ціноутворення» простими словами?


Давайте змоделюємо типову ситуацію трансфертного ціноутворення та контрольованої операції.


Підприємство-виробник в Україні (компанія А) продає свою продукцію по встановленій ним ціні дистриб’ютору, наприклад, в ОАЕ (компанія Б).

В той же час, ці два підприємства контролюються кінцевим власником через створену ним компанію у низькоподатковій юрисдикції (офшорі), наприклад, на Кайманових Островах (компанія В).


За кордоном продукція продається компанією Б за ринковою ціною, яка очевидно є вищою за ціну купівлі у компанії А.


Як Ви помітили, ця операція є контрольованою, так як відбувається з нерезидентом, пов’язаною особою.

А ціна продажу продукції українським підприємством за кордон називається трансфертною.


Трансфертна ціна дозволяє регулювати прибуток компанії А.

Низька трансфертна = менший прибуток підприємства в Україні = більший прибуток компанії Б.

Більше того, можна продавати продукцію за ціною, яка навіть не покриває собівартість її виготовлення. Це ні як не вплине на консолідований прибуток власника (компанія В), який контролює компанії А і Б.

Він навіть стане більшим за рахунок зменшення сплати податку на прибуток в Україні.

По суті, за рахунок ціни відбувається трансфер прибутку від підприємства А до Б.


Якщо узагальнити, то Трансфертні ціни – це ціни, які використовують у контрольованих господарських операціях. В основному , це операції з нерезидентами, які є пов’язаними особами, знаходяться в низькоподаткових юрисдикціях, тобто офшорах.


Пов’язані особи


Давайте розберемося з визначенням «Пов’язані особи». Так от, пов’язані особи - юридичні та/або фізичні особи, та/або утворення без статусу юридичної особи, відносини між якими можуть впливати на умови або економічні результати їх діяльності чи діяльності осіб, яких вони представляють.


Визначено такі критерії пов'язаності осіб:


Пов'язані особи
Пов'язані особи

Які господарські операції контролюються для цілей трансфертного ціноутворення?


Розпочнемо з того, що господарською операцією для цілей трансфертного ціноутворення є всі види операцій, договорів або домовленостей, що можуть впливати на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств платника податків.

Це можуть бути:

- операції з такою продукцією, як сировина або готові товари (відбувається експорт або імпорт);

- операції з придбання (продажу) послуг;

- операції з нематеріальними активами (роялті, ліцензії, плата за використання патентів, товарних знаків, ноу-хау тощо) та з об’єктами інтелектуальної власності;

- фінансові операції (наприклад, лізинг, інвестиції, кредити, комісії за гарантію тощо)

- операції з купівлі чи продажу корпоративних прав, акцій або інших інвестицій, купівлі чи продажу довгострокових матеріальних і нематеріальних активів;

- операції, що здійснюються між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні;

- операції, у результаті яких обсяг доходу та/або фінансовий результат платника податку зменшується внаслідок повної або часткової, безповоротної або тимчасової передачі функцій разом з матеріальними та/або нематеріальними активами (або без них), вигодами, ризиками та можливостями іншому платнику податку (іншій особі) в тих випадках, коли у взаємовідносинах між непов’язаними особами така передача не здійснювалася б без компенсації, незалежно від того, чи відображені такі операції у бухгалтерському обліку.



Так, які операції, все ж таки, контролюються для цілей трансфертного ціноутворення?


Як завжди, розібратись з цим нам допоможе Податковий Кодекс України, який встановлює певні критерії, за якими можна визначити, чи є операція контрольованою з метою трансфертного ціноутворення чи ні.



Так от, контрольованими операціями є господарські операції платника податків, що можуть впливати на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств платника податків, а саме:

  1. господарські операції, що здійснюються з пов’язаними особами - нерезидентами

  2. зовнішньоекономічні господарські операції з продажу та/або придбання товарів та/або послуг через комісіонерів-нерезидентів

  3. господарські операції, що здійснюються з нерезидентами, зареєстрованими у в низькоподаткових юрисдикціях, або які є резидентами цих держав

  4. господарські операції, що здійснюються з нерезидентами, які не сплачують податок на прибуток (корпоративний податок), у тому числі з доходів, отриманих за межами держави реєстрації таких нерезидентів, та/або не є податковими резидентами держави, в якій вони зареєстровані як юридичні особи.

  5. господарські операції (у тому числі внутрішньогосподарські розрахунки), що здійснюються між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні.


Господарські операції визнаються контрольованими, якщо одночасно виконуються такі умови:

  • річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 150 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік;

  • обсяг таких господарських операцій платника податків з кожним контрагентом, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 10 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік.

  • господарські операції, що здійснюються між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні, визнаються контрольованими, якщо обсяг таких господарських операцій, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 10 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік.




Як ми вже зрозуміли, основні принципи, що лежать в основі трансфертного ціноутворення - максимізація прибутків, мінімізація податків, мінімізація митних платежів, удосконалення системи контролю материнською компанією фінансових потоків філій.


Звичайно ж держава проти таких операцій оскільки втрачає надходження до бюджету, і їй необхідно втрутитись в процес оподаткування та вимагати встановлення справедливої вартості товарів та послуг, при розрахунку податку на прибуток.


І тут на допомогу державі приходить принцип «витягнутої руки» - міжнародний стандарт, який використовується для визначення обсягу оподатковуваного прибутку платника податку, який бере участь у контрольованій операції.



Принцип «витягнутої руки»


Обсяг оподатковуваного прибутку, отриманого платником податку, який бере участь в одній чи більше контрольованих операціях, вважається таким, що відповідає принципу «витягнутої руки», якщо умови зазначених операцій не відрізняються від умов, що застосовуються між непов’язаними особами у зіставних неконтрольованих операціях. Якщо умови в одній чи більше контрольованих операціях не відповідають принципу «витягнутої руки», прибуток, який був би нарахований платнику податків в умовах контрольованої операції, що відповідає зазначеному принципу, включається до оподатковуваного прибутку платника податку.



Методи встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу "витягнутої руки"



Встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу "витягнутої руки" здійснюється за одним із таких методів:


1. Порівняльної неконтрольованої ціни (згідно з цим способом, вартість на товари та послуги визначається, виходячи з цін на аналогічні об’єкти).

2. Ціни перепродажу (вартість ґрунтується на сумі первісної ціни, надбавки на товари або послуги та витрат, які потрібні були для того, щоб реалізувати об’єкти).

3. "Витрати плюс" (до уваги береться собівартість товару або послуги та націнка, яку встановлюють на подібні об’єкти).

4. Чистого прибутку (аналізується рентабельність подібних операцій між незалежними підприємствами).

5. Розподілення прибутку (враховується фактор, який вважає в поділі вигоди між сторонами угоди).



Документація з ТЦУ


Згідно з чинним законодавством встановлюється необхідність контролю за трансфертним ціноутворенням, а також за прибутками українських груп компаній, отриманих за кордоном.


ДПС може направляти запити щодо документації з трансфертного ціноутворення. Може вона це робити не раніше 1 жовтня після закінчення календарного року, у якому були контрольовані операції. Після отримання запиту від ДПС платник податку упродовж 30 календарних днів зобов’язаний надати документи в ДПС.


Серед цих документів повинні бути:

  1. Дані про сторони контрольованих операцій та пов’язаних осіб

  2. Опис діяльності групи, політику трансфертного ціноутворення.

  3. Опис контрольованої операції та копії договорів. Опис повинен містити обґрунтування ділової мети ( економічної доцільності), обґрунтування переваг у порівнянні з альтернативними варіантами

  4. Опис товарів / робіт / послуг, їх фізичні та якісні характеристики

  5. Функціональний аналіз контрольованої операції

  6. Економічний порівняльний аналіз (дані бухгалтерського обліку та фінансової звітності, обґрунтування методів ТЦУ, інформація про зіставні операції, розрахунок діапазону цін та інші розрахунки з детальним описом);

  7. Дані про коригування податкової бази

  8. Інформація про фізосіб – кінцевих бенефіціарів (якщо такі є);

  9. Копії істотних внутрішньогрупових угод, які впливають на ціноутворення в контрольованій операції;

  10. Копія аудиторського висновку щодо фінансової звітності платника податків за звітний період (періоди)

  11. Опис ланцюжка постачання товарів (робіт, послуг) контрольованої операції


Документи подаються в паперовому та електронному вигляді на українській мові. Тож іноземні документи обов’язково перекладаємо на українську мову.




Штрафи


І на останок про штафи. З 1-го січня 2023 року вони виглядають наступним чином:


– Неподання звіту про контрольовані операції


300 прожиткових мінімумів працездатного громадянина, що у 2023 р. становить 805 200 гривень (за всіма незадекларованими операціями)


– Незадекларовані контрольовані операції


1% від суми цих операцій. При цьому сума штрафу не повинна перевищувати 300 прожиткових мінімумів (тобто 805 200 гривень), зафіксованих за станом на 1 січня звітного року за весь обсяг незадекларованих контрольованих операцій, здійснених у цьому році.


– Несвоєчасне подання звіту про контрольовані операції


1 прожитковий мінімум, зафіксований на 1-е січня звітного року, за кожен прострочений день. При цьому сума штрафу не повинна перевищувати 300 прожиткових мінімумів (805 200 гривень).


– Невчасне декларування контрольованих операцій


1 прожитковий мінімум, зафіксований на 1-е січня звітного року, за кожен прострочений день. При цьому сума штрафу не повинна перевищувати 300 прожиткових мінімумів (805 200 гривень).


– Неподання Документації з ТЦУ


3% від обсягу контрольованих операцій, за якими платник податків повинен був підготувати таку Документацію. При цьому сума штрафу не повинна перевищувати 200 прожиткових мінімумів працездатного громадянина (тобто 536 800 гривень), зафіксованих за станом на 1 січня звітного року за весь обсяг контрольованих операцій, здійснених у цьому році.


– Несвоєчасне подання Документації


Штраф у розмірі 2-ох прожиткових мінімумів працездатного громадянина за станом на 1-е січня звітного року, які виплачуються за всі прострочені дні (5 368 гривень за день), але не вище 200 розмірів прожиткового мінімуму (536 800 гривень).


– Не подані звіти про контрольовані операції та документацію по закінченню місяця після крайнього терміну виплати штрафів «першої групи» («старих штрафів у новій редакції»)


Якщо протягом 30-ти календарних днів, наступних після крайньої дати виплати штрафів «1-ї групи », ви не подаєте Документацію з ТЦУ, на вас накладуть штраф в розмірі 5 прожиткових мінімумів, встановлених на 1-е січня звітного року, які ви зобов’язані сплатити за кожен прострочений день (а це складе 13 420 гривень щодня).


– Недотримання принципу «витягнутої руки»


У разі виявлення податковою перевіркою недотримання компанією принципу «витягнутої руки», нараховуються додаткові податкові зобов’язання з податку на прибуток.


– Неподання Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній


За неподання повідомлення про участь у міжнародній групі компаній або надання недостовірної інформації передбачено штраф у розмірі 50 прожиткових мінімумів для працездатної особи, встановлений законом на 1 січня податкового (звітного) року.




Фахівці Юридичної компанії "ІМПЕРІЯ ЗАКОНУ" допоможуть Вам дізнатись чи являються ваші іноземні платежі контрольованими операціями, а також забезпечать підготовку Звіту про контрольовані операції.


Довіртесь професіоналам.

Тож, чекаємо Вас на консультації та у Telegram-каналі за посиланням https://t.me/vintserska



1 356 переглядів2 коментарі

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Aug 29, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Чітко і зрозуміло. Дякую

Like

Guest
Aug 25, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Дякую за інформацію

Like
bottom of page